Навчальний тренінг для курсантів 3 курсу Луганського навчально-наукового інституту ім. О.Е. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ

   02.03.2023 завідувачем сектору дослідження зброї Олегом Танчином, головним судовим експертом сектору трасологічних досліджень Іваном Солоненком та старшим судовим експертом сектору дактилоскопічних досліджень Чеславом Семчуком, проведено навчальний тренінг для курсантів 3 курсу Луганського навчально-наукового інституту ім. О.Е. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ на тему: «Виявлення та вилучення слідів балістичного, дактилоскопічного та трасологічного походження під час огляду місця події». В приміщенні навчальної аудиторії із курсантами обговорено теоретичні та практичні аспекти актуальної тематики, зокрема:

– застосування техніко-криміналістичних засобів та методів виявлення, фіксації, вилучення й упакування слідів балістичного, дактилоскопічного та трасологічного походження.

– порядок та методика пошуку, вилучення, фіксації та направлення на експертне дослідження слідів, виявлених під час огляду місця події;

– особливості фіксації слідів балістичного, дактилоскопічного та трасологічного походження на місці вчинення злочину;

– порядок призначення та проведення балістичних, дактилоскопічних та трасологічних експертиз;

– спеціальні методи дослідження речових доказів;

    Також експертами звернуто особливу увагу на питання, які вирішуються під час призначення експертиз, продемонстровано криміналістичне обладнання яке використовується для виявлення, фіксації та вилучення слідів балістичного, дактилоскопічного та трасологічного походження, додатково наголошено на упакуванні об’єктів, що надаються на дослідження, забезпеченні цілісності упакування та збереженні речових доказів.