Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-практичний огляд актуальних проблем судової експертизи та криміналістики»

   18.06.2021 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-практичний огляд актуальних проблем судової експертизи та криміналістики», приурочена до дня Експертної служби МВС.
 Конференція організована Івано-Франківським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України та Івано-Франківським юридичним інститутом Національного університету «Одеська юридична академія». Засідання проводилося на онлайн-платформі ZOOM за участю понад 80 учасників.
  З вступним словом виступив т.в.о. директора Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України – Руслан Мицкан та заступник директора Івано-Франківського юридичного інституту Національного університету «Одеська юридична академія», кандидат історичних наук – Олег Безносюк.
   Під час роботи конференції учасники представили свої дослідження у шести секціях за напрямами:
– Організація судово-експертної діяльності: проблеми та шляхи їх вирішення;
– Актуальний стан розвитку криміналістики;
– Питання експертної практики;
– Напрями удосконалення судово-експертної діяльності та криміналістики: вітчизняний та міжнародний досвід;
– Правовий статус експерта як учасника кримінального, цивільного, адміністративного, господарського процесу;
– Процесуально-правові аспекти призначення та проведення судових експертиз.
  В рамках пленарного засідання конференції виступили науковці провідних вищих навчальних закладів України та працівники Експертної служби, які представили свої актуальні та змістовні доповіді.
    Оргкомітет висловив щиру подяку всім учасникам за можливість взяти участь в даному науково-практичному заході та запрошував до подальшої співпраці.