Бінарне заняття із курсантами 3 курсу на тему: «Криміналістична трасологія»

        17.08.2022 завідувачем сектору трасологічних досліджень Остафіївим Богданом та головним судовим експертом сектору трасологічних досліджень Солоненком Іваном спільно із доцентами кафедри кримінально-правових дисциплін Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Сергієм Головкіним та Артемом Коваленком, проведено бінарне заняття із курсантами 3 курсу на тему: «Криміналістична трасологія». В приміщенні навчальної аудиторії із курсантами обговорено теоретичні та практичні аспекти актуальної тематики, зокрема:

  • застосування техніко-криміналістичних засобів та методів виявлення, фіксації, вилучення й упакування слідів трасологічного походження.
  • порядок та методика пошуку, вилучення, фіксації та направлення на експертне дослідження слідів, виявлених під час огляду місця події;
  • особливості фіксації слідів трасологічного походження на місці вчинення злочину;
  • порядок призначення та проведення трасологічних експертиз;
  • спеціальні методи дослідження речових доказів;

     Також експертами звернуто особливу увагу на питання, які вирішуються під час призначення експертиз, продемонстровано криміналістичне обладнання яке використовується для виявлення, фіксації та вилучення слідів трасологічного походження, додатково наголошено на упакуванні об’єктів, що надаються на дослідження, забезпеченні цілісності упакування та збереженні речових доказів.